Waar is BeneFIT Coaching gelegen?

Onze studio aan de praktijk van Medifit bevindt zich vlak bij het treinstation van Kessel. Je parkeert er gratis in de straat. Of op de parking van het station waar ook een fietsenstalling is. Onze tweede studio ligt er vlakbij.

Waarom een intake?

Voor persoonlijke coaching is een grondig inzicht in je sportieve, medische en professionele achtergrond essentieel. Tijdens een intakegesprek nemen we alle tijd om die zaken in kaart te brengen. We houden de intake bij voorkeur face-to-face in een van onze studio’s, of online via een videocall.

Wat als ik een training moet annuleren?

Zeg je de training minstens 24 uur op voorhand af? Dan verplaatsen we ze gratis naar een ander tijdstip. Als je later annuleert, rekenen we de kosten wel aan.

Hoe gebeurt de betaling voor een training of cardiotest?

Voor personal training betaal je per twaalf sessies, telkens aan het begin van de periode. De cardiotest betaal je één dag van tevoren.

Kan ik een groepstraining volgen?

Ja, ofwel met jouw privégroep (vrienden, familie, collega’s …) of in een open groep. Let wel: er kunnen maximaal vijf mensen deelnemen aan een groepstraining om de kwaliteit te waarborgen. Contacteer ons om te weten wanneer er een groepstraining gepland is.

Wat is een HRC?

HRC is de afkorting van Heart Rate Coach, een hoogwaardig toestel dat efficiëntere trainingen verzekert en de functies van een hartslagmeter en een datadrager combineert. HRC is jouw persoonlijke coach ‘onderweg’: hij bevat je volledige trainingsschema én telt je FITT-Units. Jij hoeft enkel te sporten, HRC doet de rest.

Goed om te weten: de huur van een HRC-toestel is inbegrepen in de prijs van het cardioprogramma. Je toestel nadien kopen? Dat kan. Vraag gerust naar de voorwaarden.

Waarin verschilt een HRC-toestel van andere hartslagmeters of mijn smartwatch?

We laden je volledige 12-wekenprogramma op in het HRC-toestel. Je draagt het als een horloge en het is handig in gebruik. Bovendien krijg je gerichte feedback van je HRC, zowel tijdens als na elke training.

Wat zijn FITT-Units?

We noemen het cardioprogramma ook wel FITT-units-programma. Het is gebaseerd op vier paramaters waarvan de eerste letters het woord FITT vormen:

F –> Frequentie: Hoe vaak moet ik trainen?

I –> Intensiteit: Hoe zwaar moet ik trainen?

T –> Tijd: Hoe lang moet ik trainen?

T –> ‘Type’ van training: om af te vallen, om je uithoudingsvermogen te verbeteren, enzovoort.

FITT-units zijn punten. Het is de bedoeling dat je er wekelijks x-aantal behaalt. Aan de hand van het puntensysteem kennen we jouw persoonlijke doelen toe. Goed voor meer motivatie én de perfecte leidraad naar een actieve(re) en gezonde(re) levensstijl.

Wat is het verschil tussen personal training en cardiotraining?

Bij personal training doe je toffe en gevarieerde oefeningen rond kracht en lenigheid, uithoudingsvermogen en snelheid, coördinatie en evenwicht. En dat onder begeleiding van je personal trainer. Zo bevorder je je gezondheid en je dagelijkse functioneren, en wordt sporten fun.

Cardiotraining is specifiek gericht op het verbeteren van je uithoudingsvermogen via trainingen die je hartslag registreren. Je legt de trainingen volledig zelfstandig af en past ze in jouw agenda in. De wetenschappelijke onderbouw van het cardioprogramma verzekert resultaten, zowel op het vlak van je gezondheid als uithoudingsvermogen.

Welke soorten cardiotraining kan ik volgen?

Je kiest uit vijftien cardiovormen:

 1. Lopen
 2. Fietsen
 3. Zwemmen
 4. Wandelen
 5. Langlaufen
 6. Roeien
 7. Crosstraining
 8. Stair/step
 9. Armfiets
 10. Recumbent fiets
 11. Schaatsen/inlineskaten
 12. Nordic walking
 13. SportMed Circuit
 14. Walk-jog-walk
 15. Groepsles

Nadat je de cardiotest hebt afgelegd, krijg je voor elke cardiovorm individuele hartslagzones mee naar huis.